Kariuomenės dienos minėjimas

  • Paskelbta: 2023-11-20
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 18 d. Babtų gimnazijoje buvo minima Kariuomenės diena.

Vytauto Didžiojo 2-osios rinktinės 204 kuopos vadė Rita Kybartienė vedė mokiniams paskaitas apie pilietiškumą, patriotizmą ir savanorystę. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su Lietuvos Šaulių sąjungos veikla, pamatyti, kokiose stovyklose dalyvauja jaunieji šauliai. Vyresnieji gimnazistai susitiko su Lietuvos kariuomenės viršila Laimučiu Gasiūnu ir Ukrainos savanorių legiono atstovu Deividu Samėnu. Svečiai kartu su mokiniais diskutavo apie galimybę tapti kariais ir šiandienines karo aktualijas. Gimnazistams pilietiškumo pamokas vedė LK Gynybos štabo operacijų vyr. karininkas, kapitonas Linas Radzevičius, LK Mokymo ir doktrinų vadybos viršininkas, majoras Darius Bacevičius, Kauno karo prievolės tarnybos karininkas, kapitonas Vytautas Grigauskas ir Lietuvos karo akademijos kariūnas Lukas Blinstrubas.

Pilietiškumo pamokas taip pat vedė ir mūsų gimnazijos istorijos mokytoja Sigutė Buivydienė. Pradinių klasių mokiniams buvo įdomu sužinoti, kas yra pilietiškumas, kaip jis pasireiškia kasdieniame gyvenime.

Gimnazijos jaunųjų šaulių būrelio nariai buvo parengę šauliškų kliūčių ruožą, savo taiklumą mokiniai išbandė taktikos ir šaudymo užsiėmime, o 20 kg sveriančią kario liemenę pasimatavo ekipuotės pristatyme.

Turiningai praleista diena gimnazijoje suteikė mokiniams naujų potyrių ir žinių. Mokinių susidomėjimas kariuomenės gyvenimu leido suprasti, kad jiems svarbus pilietiškumas ir mūsų tautos ateit

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas