Renkamės gyvenimą be narkotikų

  • Paskelbta: 2024-04-08
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 29 d. Babtų gimnazijoje įvyko susitikimas II gimnazinių klasių mokinių su Kauno policijos pareigūnu D. Mackela, „Kelkis“ namų įkūrėju V. Venclova ir J. Gaučaite.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, o ypač kaimyninėse šalyse plinta rūkymas, alkoholinių ir kitų – nelegalių narkotikų vartojimas bei piktnaudžiavimas jais. Svečiai mokiniams pasakojo kaip psichiką veikiančių medžiagų vartojimas trikdo žmogaus elgesį ir gali sukelti psichologinę bei fizinę priklausomybę, kurios gydymas yra labai sunkus ir ne visada turi gražią pabaigą. D. Mackela pabrėžė, kad todėl svarbu apsaugoti moksleivius nuo psichiką veikiančių medžiagų vartojimo. Vienintelis efektyvus pirminės prevencijos būdas – suformuoti reikiamas nuostatas ir išugdyti sveiko gyvenimo įgūdžius, kurie padėtų paaugliui, jaunuoliui teisingai apsispręsti ir suvokti, kad geriau nepradėti, nes vėliau sunku tą priklausomybę gydyti. V. Venclova kalbėjo apie priežastis dėl ko jaunimas vartoja narkotikus. Dažniausiai tai yra noras išbandyti (smalsumas), bendraamžių įtaka (dėl kompanijos, draugai pasiūlė), „madinga“, noras užsimiršti, spręsti savo problemas, neturėjimas ką veikti.

Renginys baigėsi socialiniu eksperimentu. Renginio organizatorė psichologė N. Kulikauskienė su svečiais aptarė tolesnio bendradarbiavimo galimybes.

 

Autorius:
Jolita Kšenavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas