Italų kelionė į Vilnių ir Trakus

Priimant svečius iš Italijos, net nekilo abejonių, kad jiems būtina parodyti, kokią gražią sostinę mes turime. Vilnius – vienas iš seniausių ir geriausiai išlikusių viduramžių miestų Europoje, pritraukiantis turistus išskirtiniais objektais, architektūra.

Spalio 9 d. Babtų gimnazijos mokiniai, mokytojai ir Erasmus+ dalyviai iš Italijos vyko į ekskursiją, kurios metu gidė anglų kalba pristatė didžiausią Lietuvos miestą. Ekskursijos dalyviai pasivaikščiojo po Vilniaus senamiestį, Katedros aikštę, pamatė Gedimino pilies bokštus, aplankė Užupio Respublikos vietas. Italus žavėjo tvarkingi skverai, gatvės, aplinka bei lietuvių kultūra. Iš Vilniaus mokiniai ir mokytojai keliavo į Trakus. Svečiai apstulbo pamatę, kokiais gražiais vaizdais mes galime gėrėtis. Pagrindinius Trakų miesto objektus anglų kalba pristatė mūsų gimnazijos mokiniai. Pasivaikščioję Galvės ežero pakrantėmis, apžiūrėję Trakų pilį, iš tolo pamatę Užutrakio dvaro sodybos rūmus, italai vyko ragauti garsiųjų kibinų.

Džiaugiamės, kad turime galimybę parodyti kitų šalių svečiams, kokioje gražioje aplinkoje gyvename ir kokių įspūdingų dalykų turi mūsų maža Lietuva. Vertinkime tai visi.

Autorius:
Virginija Zavedskaitė

Nuotraukos:
Jolita Kšenavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas