Italai keliauja po Babtus ir Kauną

Spalio 7 d. į Babtų gimnaziją atvykę Italijos mokiniai kartu su mokytojomis džiaugiasi turėdami galimybę susipažinti su Babtų gimnazija, miestelio bendruomene, pakeliauti po gražiuosius Lietuvos kampelius.

Antradienį, atvykę į mokyklą kartu su mūsų mokiniais, italai lankėsi pamokose, stebėjo, kokiais metodais mokosi mokiniai. Svečiai mokiniams taip pat papasakojo apie savo šalį, mokyklą. Gimnazijos mokinių taryba surengė italams orientacinį žaidimą, o kartu gyvenantys mokiniai papasakojo apie mūsų gimnazijos tradicijas, organizuojamus renginius, mokinių veiklas. Svečiai turėjo galimybę apsilankyti Babtų kraštotyros muziejuje. Jame sužinojo miestelio, kuriame keletą dienų gyvens, istoriją. Babtai – išties graži gyvenamoji vieta, įsikūrusi prie vienos iš gražiausių Lietuvos upių – Nevėžio. Italams tai paliko didelį įspūdį.

Po pamokų italai vyko į dvyliktokų suplanuotą ekskursiją po Kauną. Buvo aplankytas Pelėdų kalnas, mokiniai pristatė ir papasakojo apie Kauno pilį, Laisvės alėją, Kristaus Prisikėlimo bažnyčią. Moksleiviai išbandė Žaliakalnio funikulierių. Labiausiai italams patiko panorama, atsiverianti nuo Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios stogo. Žaliasis miestas sužavėjo mūsų gimnazijos svečius.

 

Autorius:
Virginija Zavedskaitė

Nuotraukos:
Virginija Zavedskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas