Konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“

  • Paskelbta: 2024-04-22
  • Kategorija: Konkursai

Jau 29-ąjį kartą skelbiamas konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“, į kurį kviečiami aktyviai dalyvauti 9–12 klasių ir gimnazijų 1–4 klasių mokiniai. Tai puiki proga moksleiviams ne tik plėsti žinias apie Lietuvos valstybės ir Lietuvos kariuomenės istoriją, ugdyti pilietiškumą, bet taip pat įvertinti Lietuvos kariuomenės reikšmę valstybėje ir patirti neįkainojamą kūrybiškumo procesą. Dalyvavimas šiame konkurse puiki proga jaunimui atverti duris į plačią diskusiją apie šalies saugumą ir pilietinę atsakomybę.

Konkursą organizuoja Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė, padedant Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai bei Kauno technologijos universitetui. I konkurso etape dalyvavo 10 Babtų gimnazijos II-III klasių mokinių.

Į finalinį etapą patenka ir dėl prizinių vietų varžosi 30 geriausiai testą išsprendusių respublikos mokyklų mokinių. Šiais metais balandžio 20 d. į finalą buvo pakviesti net du Babtų gimnazijos mokiniai: Eglė Dagilytė (III kl.) ir Paulius Ramanauskas (IIb kl.). Konkursas vyko Vilniaus Kunigaikščio Vaidoto pėstininkų batalione. Mokiniams teko atsakinėti į istorinius su Lietuvos kariuomene ir NATO susijusius klausimus. Taip mokiniai galėjo susipažinti su demonstruojamais ginklais, Vaidoto batalionu bei pabendrauti su jame budinčiais kariais. Konkursas paliko neišdildomus įspūdžius ne tik mūsų Eglei ir Pauliui, bet taip pat ir jų tėveliams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas