Kauno r. 2 kl. mokinių konkursas

  • Paskelbta: 2024-03-12
  • Kategorija: Konkursai

Baigėsi tradicinis, šiais metais jau aštuntasis, Kauno rajono antrų klasių mokinių dailiojo rašymo ir iliustracijos konkursas. Šįkart jis buvo skirtas dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ 100-osioms metinėms paminėti.

Mokiniams šiemet buvo pasiūlyta iliustruoti ir dailyraščiu nurašyti lietuvių liaudies dainos „Aš padainuosiu“ pasirinktus posmus.

Konkursui buvo atsiųsti 53 antrų klasių mokinių darbai iš 18 Kauno rajono mokyklų. Visi jie buvo saviti, įdomūs, išskirtiniai. Vienų darbų stiprioji pusė buvo dailus raštas, kitų – pasirinktos pastraipos siužeto perteikimas iliustracijoje arba viso darbo estetinis vaizdas.

Komisija atrinko 26 darbus, iš kurių šeši mokiniai pelnė I–III vietas:

I vieta – Paulina Tamošiūnaitė iš Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“;

II vieta – Austėja Šilkaitytė iš Babtų gimnazijos;

II vieta – Eva Olberkytė iš Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“;

III vieta – Elija Kederytė iš Zapyškio pagrindinės mokyklos;

III vieta – Roberta Martinkevičiūtė iš Kačerginės mokyklos-daugiafunkcio centro;

III vieta – Miglė Bučnytė iš Garliavos Jonučių progimnazijos.

Kitų darbų autoriams komisijos nariai skyrė įvairias nominacijas:

Augustei Laurinaitytei – „Nominacija už šilumą“, Kamilai Kabailaitei, Urtei Reškevičiūtei ir Benui Maskailiūnui – „Už grafikos technikos panaudojimą“, Rojui Ramonaičiui – „Už personažo pavaizdavimą“, Radvilei Šataitei ir Austėjai Armonaitei – „Už nuotaikos perteikimą piešinyje“, Lukai Klusaitei ir Mantui Stasioniui, Evelinai Šidlauskaitei – „Už kruopštumą“, Luknei Naureckaitei ir Rusnei Demikytei – „Už iliustratyvumą“, Patricijai Varkalaitei ir Jonei Petraitei – „Už dailų raštą“, Emilei Virbašiūtei, Joriui Bliuvui ir Viltei Klimavičiūtei – „Už estetiką “, Mėtai Klezytei ir Edui Kirstukui – „Už išskirtinės nuotaikos sukūrimą iliustracijoje “. Komisijos narė tautodailininkė Rima Mikalauskienė Urtei Amelijai Nakvosaitei skyrė savo prizą ir nominaciją „Už nuotaiką ir nuoširdumą piešinyje“.

Visi prizininkai ir nominantai bus apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis. Mokytojai, kurių mokinių darbai atitinka reikalavimus, gaus Kauno rajono švietimo centro pažymas.

Sveikiname laimėtojus ir jų mokytojus!

Konkurso organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas