Direktorės pranešimas

  • Paskelbė : Ingrida Stankuvienė
  • Paskelbta: 2023-10-16
  • Kategorija: Svarbu!

Laba diena,

Gimnazijos administracija nori informuoti visą gimnazijos bendruomenę apie gautus pranešimus ir vykdytas priemones dėl teroro akto.

Pirmasis pranešimas rusų kalba gimnazijos elektroniniu paštu buvo gautas penktadienio naktį (lapkričio 13 d.). Pranešime buvo teigiama, kad gimnazijoje yra padėtas sprogmuo, kuris bus susprogdintas 12.25 val. Atėję į darbą ir  perskaitę laišką, kreipėmės į policiją, kuri pateikė instrukciją, kaip elgtis toliau. Policijos pareigūnai atvyko į gimnaziją, patikrino situaciją ir leido tęsti ugdymo procesą.

Panašus pranešimas rusų kalba apie padėtą sprogmenį buvo gautas ir šiandien 3 val. nakties. Jame buvo rašoma, kad sprogmuo bus detonuotas 12 val. 12 min. Gimnazija vėl kreipėsi į policijos pareigūnus, šie 9 val. ryto atvyko į gimnaziją, patikrino pastato saugumą ir leido tęsti ugdymo procesą. Apie 11 val. policijos pareigūnų ekipažas pakartotinai atvyko į gimnaziją ir informavo administraciją, kad yra priimtas sprendimas grasinimus gavusioms institucijoms liepti palikti pastatus nuo 12 iki 12 val. 20 min. Vykdant šį nurodymą ir buvo organizuota visų gimnazijos mokinių ir darbuotojų evakuacija. Visi mokiniai, pedagogai ir personalas pagal gimnazijos ekstremalių situacijų valdymo planą buvo sukviesti į gimnazijos kiemą pagal plane numatytą tvarką. Praėjus minėtam laikui, pamokos gimnazijoje buvo tęsiamos.

Norime padėkoti visiems gimnazijos mokiniams, mokytojams ir personalui už rimtį ir atsakingą požiūrį į susidariusią situaciją. Nors ir girdime bei suprantame, kad teroro aktų rizika Lietuvoje yra maža, tačiau privalome vykdyti policijos pareigūnų nurodymus, susijusius su mokinių saugumu ir krizinių situacijų valdymu Lietuvoje. Tikimės, kad atsakingos institucijos imsis priemonių, kad ateityje tokie grasinimai nepasikartotų.

Gimnazijos direktorė Renata Liagienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas