Babtų gimnazijos moksleiviai – tarptautinės DOFE programos bronzos lygio laureatai

Nuo 2023-05-11 Kauno r. Babtų gimnazija įgyvendina ,,The Duke of Edinburgh‘s International Award“ (DofE) tarptautinę programą, kuri Lietuvoje nuo 2006 metų sėkmingai veikia organizacijose, dirbančiose su 14-24 metų jaunimu. DofE programos esmė – įveikti asmeninius iššūkius, kurie suteiktų gyvenimiškų ir karjerai naudingų įgūdžių, ugdytų drąsą, atsakingą ir visapusišką asmenybę. Moksleivis, būdamas šios programos dalimi, pasirenka veiklas ir tikslus kiekvienoje iš 3 programos dalių – savanorystėje, aktyvioje veikloje ir įgūdžiuose. Įvykdžius veiklas, moksleiviai komandose iškeliauja į žygį gamtoje.

14 Babtų gimnazijos moksleivių šiais mokslo metais pirmieji išbandė savo jėgas savanorystės veikloje, tobulino įgūdžius, užsiėmė aktyvia veikla, keliavo į bandomąjį ir kvalifikacinį žygius. Iššūkiai ne iš lengvųjų, tačiau mūsų gimnazijos komandoms pavyko juos įveikti.

Birželio 26 d. VU Botanikos sode vyko tradicinė DofE programos apdovanojimų ceremonija. Visiems programoje dalyvavusiems Babtų gimnazijos moksleiviams įteikti tarptautiniai sertifikatai ir bronzos lygio ženkleliai. Programoje dalyvavusiems moksleiviams padėjo ir juos palaikė DofE programos vadovės gimnazijoje Evelina Baciuškaitė ir Virginija Zavedskaitė, žygių vadovas Julius Tovtkevičius ir koordinatorė Gabija Golubovė.

Padėka už nuoširdų bendradarbiavimą ir pagalbą Padauguvos girininkijai ir girininkui Kęstučiui Markevičiui bei Zalensų sodybos šeimininkams. DofE programą koordinuoja Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra. Programą remia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Jungtinės Karalystės ambasada ir Vilniaus universiteto botanikos sodas. Šiuo metu programą globoja Edinburgo hercogas princas Edwardas.

Didžiuojamės gimnazijos moksleiviais, kurie, įveikę iššūkius, švenčia savo sėkmę!

Autorius:
Virginija Zavedskaitė

Nuotraukos:
Virginija Zavedskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas